
Hoofdgerecht - 4 personen
bereidingstijd < 30 minuten
Ingrediënten:
- 4 el olijfolie
- 4 teentjes knoflook
- 2 uien
- 2 rode tomaten
- 1 groene paprika
- 1 rode paprika
- 1 blikje doperwten
- 1 klein blikje mais
- 4 kopjes gekookte witte rijst
- kopje kippenbouillon
- 200 gram chorizo
- 200 gram zeeduivelfilet
- 200 gram zeewolffilet
- 1 kg mosselen in de schaal
- 200 gram verse inktvisringen
- 500 gram verse tellines (schelpen)
- 200 gram garnalen
- witte wijn
- gemalen zwarte peper
- saffraan en cayennepeper
- basilicum en citroenmelisse
Bereidingswijze:
Scheutje olijfolie in wokpan doen en verhitten. | Knoflook ontvellen en fijn persen. | Ui ontvellen en fijn snipperen. | Stukjes knoflook en de fijn gesnipperde ui in de verhitte pan met olie doen. | Roeren. Niet laten aanbakken en niet laten verbranden. | Glazig laten fruiten. | De tomaten in kleine stukjes snijden. De twee paprika's in klein,e stukjes snijden. | De fijne stukjes tomaten en paprika even laten meefruiten met de ui en de knoflook in de pan. | De kippenbouillon er bij gieten en even op middelhoog vuur laten smoren. | De chorizoworst in kleine stukjes snijden. | Doperwtjes en de mais laten uitlekken. | De gesneden chorizo, doperwten, mais en de garnalen bij de inhoud in de pan doen. | Een scheut witte wijn erbij. | Alles even goed verwarmen. | De gekookte rijst, met een beetje zout, wat vers gemalen peper, wat saffraan en een beetje cayennepeper allemaal toevoegen in de pan. | Paar minuten zachtjes laten koken. | Verse basilicum en citroenmelisse schoonwassen en heel fijn hakken en dit vlak voor het opdienen er door scheppen. | Serveren met verse citroen, stokbrood en
olijven.
Wijnsuggestie:
Santa Digna Chardonnay