Tongrol met gamba's

Hoofdgerecht - 4 personen
bereidingstijd: 30 minuten

Ingrediënten:

  • 2 hele gefileerde tongen (500 gram p.st.)
  • 8 gamba's, maat 8 en 1/2 met kop
  • 4 stengels bleekselderij
  • 3 grote wortelen
  • 5 uien

Saus:

  • 250 ml kreeftenfond
  • witte wijn
  • verjus
  • 150 ml room
  • 60 gram boter
  • 1 theelepel zeekruiden
  • (citroen)peper

Bereidingswijze:

Was de selderij en wortelen en pel de uien. Snijd alles in grove stukken en doe ze met het water en alle kruiden in een kookpan. Breng deze court bouillon aan de kook en laat minstens 20 minuten trekken. Rol de gamba's in de tongfilet met de binnenkant van de tongfilet naar buiten. 6 à 8 minuten pocheren in court bouillon. Kook de fond in tot de helft en voeg dan ca. één glas witte wijn toe en ca. 2 eetlepels verjus. Laat ook dit weer even inkoken. Nu de room toevoegen en weer laten inkoken. Maak deze saus op smaak met een theelepel zeekruiden, citroen peper en nog een scheutje verjus. De ingedikte fond is zo gekruid, dat toevoegen van zout niet nodig is. Haal de saus van het vuur en roer er de in blokjes gesneden koude boter door.

Wijnsuggestie:

Vina Sol